Kymmenien viikonloppuisin koeajettujen annosten jälkeen olen päätynyt lopputulemaan, että parhaimmat kotitekoiset Wingsit valmistuvat seuraavalla reseptillä. Valmis annos on yllättävän lähellä siipiravintoloiden annoksia ja vieläpä ilman rasvakeitintä.
Ainekset:
- Noin 700g maustamattomia siipipaloja. Näitä ei saa ihan joka puljusta, mutta tilaamalla luulisi ainakin irtoavan. Hornetit ja muut vastaavat muoviin pakatut valmismarinadimössöt eivät toimi alkuunkaan.
- Texas Pete Buffalo Wings -kastiketta + Texas Pete Hot Hotter -kastiketta. Huom, Buffalo Wings on eri soosi kuin se tavallinen Texas Pete. Ja jos haluaa vaihtelua, on poppamiehen Buffalo Wings myös oikein hyvä soosi, joskin kovasti erityyppinen verrattuna siipiravintoista tuttuun Texas Peteen.
- Punaista Paprikaa
- Herkkumaan Suolakurkkuja
- Kylmää olutta maun mukaan
1.) Marinoi siipiä Buffalo Wings -liemessä muutaman tunnin ajan.
2.) Tipottele kanoista enin kastike pois (jotta se ei pala) ja levittele ne pellille leivinpaperin päälle. Maun mukaan päälle voi ripotella hieman suolaa.
3.) Anna paistua 250 asteessa noin 30 minuuttia (älä ota pois liian aikaisin).
4.) Nosta rapeiksi paistuneet siivet kulhoon esim. paprikasuikaleiden ja suolakurkkujen kaveriksi.
5.) Kaada päälle mikrossa kiehuvaksi lämmitettyä Buffalo wings/hot hotter -kastikesekoitusta. Tuota toista soosia ei välttämättä tarvita, mutta henkilökohtaisesti lisään sitä tuomaan annokseen hieman "kärkeä". Haluttu sekoitussuhde selviää vain kokeilemalla. Jos se perussoosikin tuntuu olevan liian tulista, niin sitä voi laimentaa lisäämällä sekaan juoksevaksi sulatettua voita/margariinia oman maun mukaan.
6.) Nauti sormin ja huuhtele annos alas kylmällä oluella.
Enjoy...
lähde: http://murobbs.plaza.fi/1706073618-post78.html
SUOSITTELEN